Tarinankerronta

Tänä päivänä tarvitsemme tarinoiden taikaa ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Tarinoilla pystyy tarjoamaan lepohetken arjen keskelle, eikä se vaadi mitään tehosteita tai taikatemppuja. Tarvitaan vain tarina ja ihminen, joka kokee sen tärkeäksi ja haluaa kertoa sen. Hyvin tilanteeseen valittu tarina voi toimia parantavana ja antaa uskoa vaikeuksista selviämiseen. Tämän olen kokenut todeksi kertoessani tarinoita  vakavasti sairastaville lapsille, heidän vanhemmilleen ja isovanhemmilleen. Tarinankertojana pääsen jatkuvasti todistamaan tilanteita, joissa aikuiset yllättyvät lasten kyvystä keskittyä kuuntelemaan pitkää tarinaa. Oman kokemukseni kautta uskallan väittää, että parempaa työvälinettä lasten kohtaamiseen saa etsiä. Aikuiset saisivat ottaa oppia lapsilta ja antautua tarinoiden kuljetettavaksi!

Tarinankerrontaesityksiä voi tilata yhtä hyvin yksityistilaisuuksiin kuin markkinahumuunkin. Esityksen kesto on sovittavissa tilaajan toiveiden mukaan, yleensä lyhyemmät tarinat ovat kestoltaan 10 – 20 minuuttia ja pitkät taas kaikkea mahdollista lähtien n. 45 – 60 minuutin esityskokonaisuudesta. Kansantarinat ympäri maailmaa kiehtovat ikiaikaisuudellaan ja niiden tutkiminen ja eri versioihin sekä merkityksiin uppoutuminen sekä esityksen tämän päivän kuulijoille muokkaaminen on loputtoman kiehtovaa.

Lisäksi olen vetänyt erilaisia työpajoja alakoululaisille, lukiolaisille sekä aikuisväestölle. Pyrkimyksenä on inspiroida ihmisiä tutustumaan tarinoihin ja tarinoiden käyttöön sekä omien sukujensa tarinoihin ja yli sukupolvien siirtyneisiin tarinoihin. Näistä projekteista sekä tarinankerrontaesityksistäni löytyy kuva- ja videomateriaalia media  -välilehdeltä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s