Tarinankerronta

Tänä päivänä tarvitsemme tarinoiden taikaa ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Elävä tarinankerronta tarjoaa lepohetken arjen keskellä, tarvitaan vain tarina ja ihminen, joka haluaa kertoa sen. Tarinankerronta voi antaa uskoa vaikeuksista selviämiseen, tai sillä voi olla pedagogisia tavoitteita kuten kielitaidon ja mielikuvituksen rikastaminen sekä  itseilmaisun ja itsetuntemuksen tukeminen. Voimme oppia, opettaa ja käsitellä tarinoiden kautta kaikkia maailman asioita! 

Tarinankerrontaesitys sopii yhtä hyvin yksityistilaisuuksiin kuin markkinahumuunkin. Esityksen kesto on sovittavissa tilaajan toiveiden mukaan, lyhyemmät tarinat ovat kestoltaan 10 – 20 minuuttia ja pitkät taas kaikkea mahdollista lähtien n. 45 – 60 minuutin esityskokonaisuudesta. Kansantarinat ympäri maailmaa kiehtovat ikiaikaisuudellaan, ja niiden tutkiminen ja eri versioihin sekä merkityksiin uppoutuminen sekä esityksen tämän päivän kuulijoille muokkaaminen on loputtoman kiehtovaa. Esitys saattaa sisältää myös musiikkia, ja esim. Elinan surma -tarinankerrontaesitys etenee tarinankerrontaa ja kalevalaista runolaulua yhdistäen.

Työpajoissa pyrkimyksenä on inspiroida ihmisiä tutustumaan tarinoihin ja tarinoiden käyttöön. Juuritarinat-pajoissa uppoudumme omien sukujemme tarinoihin ja yli sukupolvien siirtyneisiin tarinoihin, Sukellus Tarinankerrontaan kurssilla taas perehdymme tarinankerronnan käyttömahdollisuuksiin ja harjoittelemme elävää tarinankerrontaa.

Tarinasynttärit on ohjelmakokonaisuus joko niin, että tulen esittämään yhden tarinankerrontaesityksen juhliin tai niin, että kehitän pidemmän draamallisen tarinan, joka etenee toiminnallisesti juhlaväen kanssa. Tällaisia kokonaisuuksia olen tehnyt esim. Kyykääremeen syntytarinaan ja skotlantilaiseen seikkailutarinaan.

Ajankohtaiset tiedot esityksistä ja työpajoista löydät Tarinankertoja Anna-Maria Toivonen Fb-sivustolta: https://www.facebook.com/annastuunantupa/?ref=bookmarks

Työryhmällämme Women who made the mountains sing valmistamme yhdessä skotlantilaisen tarinankertojan Claire Hewittin kanssa pitkiä kaksikielisiä tarinankerrontaesityksiä.

Ota yhteyttä, niin voimme suunnitella yhdessä teille sopivaa sisältöä!

14971166_10210428147958087_1958059960_n.jpg

Minä ja Claire Edinburgissa Storytelling Centerissä 2016.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s