Tarinankerronta

Elävä tarinankerronta tarjoaa elämyksiä ja lepohetken arjen keskellä. Tarvitaan vain tarina ja ihminen, joka haluaa kertoa sen. Tarinankerronta voi antaa uskoa vaikeuksista selviämiseen, tai sillä voi olla pedagogisia tavoitteita kuten kielitaidon ja mielikuvituksen rikastaminen sekä itseilmaisun ja itsetuntemuksen tukeminen. Samalla aineettoman kulttuuriperinnön siirtäminen ja elävänä pitäminen ovat työni suola. Kansantarinat ympäri maailmaa kiehtovat minua ikiaikaisuudellaan. Niiden tutkiminen ja eri versioihin sekä merkityksiin uppoutuminen ja esityksen tämän päivän kuulijoille muokkaaminen on loputtoman kiinnostavaa.  

Minä kerron tarinoita ulkomuistista. Näin ollen tarina elää ja muotoutuu aina kertojan ja kuulijoiden välisessä vuorovaikutuksessa. Haluan palavasti opettaa ihmiset uudelleen kuuntelemaan, keskittymään ja levähtämään tarinoiden äärellä.

Tarinankerrontaesitys sopii yhtä hyvin yksityistilaisuuksiin kuin markkinahumuunkin. Esityksen kesto on sovittavissa tilaajan toiveiden mukaan, lyhyemmät tarinat ovat kestoltaan 15-30 minuuttia ja pitkät taas kaikkea mahdollista lähtien n. 45 – 60 minuutin esityskokonaisuudesta. Esitys saattaa sisältää myös musiikkia, ja esim. Elinan surma -tarinankerrontaesitys etenee tarinankerrontaa ja kalevalaista runolaulua yhdistäen.

Työpajoissa pyrkimyksenä on inspiroida ihmisiä tutustumaan tarinoihin ja tarinoiden käyttöön esim. pedagogisessa työssä. Sukellus tarinaaan -kurssilla perehdymme tarinankerronnan käyttömahdollisuuksiin varhaiskasvatuksessa ja alkuopetuksessa. Muodonmuutostarinoita taas on kokonaisuus, jonka aikana keskitytään elämän solmukohtien tutkailemiseen tarinoiden kautta. Uppoudumme yli sukupolvien siirtyneisiin tarinoihin ja kantamiimme vuorovaikutuksen malleihin.

Olen erittäin kiinnostunut kehittämään uusia työmuotoja sekä luennoimaan ja kouluttamaan elävän tarinankerronnan monista mahdollisuuksista. 

Tarinasynttärit on ohjelmakokonaisuus joko niin, että tulen esiintymään juhliin tai niin, että kehitän pidemmän draamallisen tarinan, joka etenee toiminnallisesti juhlaväen kanssa. Tällaisia kokonaisuuksia olen tehnyt esim. Kyykäärmeen syntytarinaan, Kalevalan tarinoihin sekä erilaisiin seikkailutarinoihin.

Työryhmällämme ”The Women who made the mountains sing” valmistamme pitkiä kaksikielisiä tarinankerrontaesityksiä yhdessä skotlantilaisen tarinankertojan, Claire Hewittin kanssa .

Tarinankerronta on oivallinen väline myös matkailun edistämiseksi. Olen erittäin kiinnostunut kehittämään erilaisia myyntipaketteja yhteistyössä yrittäjien kanssa. 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s