Anna-Maria

Vaikka nämä sivut keskittyvätkin esittelemään taiteellista työtäni, haluan tässä kertoa hieman ammatillisista poluistani:
Valmistuin vuonna 1994 sosiaalikasvattajaksi ja tulin Turkuun lastensuojelualan töihin. Vuosien varrella olen kouluttautunut lisää ja työskennellyt useita vuosia mm. lastentarhanopettajana. Harrastusten myötä minulla syttyi kipinä musiikin – ja nimenomaan kansanmusiikin – opiskeluun. Äkkinäisten käänteiden myötä päädyinkin Joensuun konservatorion kansanmusiikkilinjalle ja Rääkkylään asumaan. Vietin siellä vuodet 1999-2002, minkä jälkeen palasin Turkuun. Siitä lähtien olen tehnyt koko ajan sosiaali- ja kasvatusalan töitä ja musiikkialan töitä rinnatusten. Olen säveltänyt ja ohjannut musiikkia Vartiovuoren kesäteatterille, TEHDAS Teatterille ja Jo-Jo Teatterille. Vastasin mm. Turun keskiaikaisten markkinoiden musiikista 12 vuotta ja pääsin siinä ohessa toteuttamaan haaveeni pienimuotoisen nykykansanmusiikkifestivaalin, TeiniFolkin toteuttamisesta. Vuodet 2000 – 2014 toimin Äetsän kansanmusiikkitapahtuman taiteellisena johtajana.

Vuonna 2012 valmistuin musiikkiterapeutti-musiikkipedagogiksi ja toimin tällä hetkellä Turun kristillisellä opistolla kuraattorina, opettajana ja musiikkiterapeuttina. Olen opiskellut myös draamapedagogiikkaa sekä jännittäjäryhmän ohjaajaksi. Näitä kaikkia oppeja yritän ammentaa tuleville ja nykyisille lasten ja perheiden kanssa työskenteleville ihmisille sekä työssäni pakolaistaustaisten ihmisten kanssa.

Omaa muusikkouttani toteutan sekä sooloartistina että Säkene-yhtyeessä. Vuosien varrella on esiintymiskokemusta kertynyt mitä hauskemmista tilaisuuksista; olen esittänyt Elinan surmarunoa umpinorjalaisille kirjailijoille, päässyt laulamaan Norjan kuningasparille, ollut Comissatores Aboenses -yhtyeen laulajana kahdesti Blackmore´s Nightin lämppärinä, jne. Eniten kuitenkin nautin siitä, kun saan laulaa ja kertoa tarinoita eri ikäisille ihmisille lähellä, intiimissä tilassa. Tarinankerrontaan olen päässyt perehtymään upeiden ammattilaisten rinnalla työskennellessäni, ja koulutusteni ja työhistoriani myötä olen saanut vahvuutta lähteä tutkailemaan tarinankerronnan parantavia elementtejä. Yhdeksi tärkeimmäksi tehtäväkseni tarinakertojana koen sen, että saatan ihmiset kohtaamaan tarinoiden äärellä. Omien juuritarinoidemme kautta meillä on mahdollisuus tutkailla mm. ylisukupolvisia vuorovaikutusmalleja ja arvojamme, ja pohtia, haluammeko omalta osaltamme siirtää niitä eteenpäin. Tarinat yleensäkin antavat turvallisen ympäristön käsitellä vaikeitakin pelkoja ja elämänmuutoksia. Ja pitkien tarinankerrontaesitysten myötä toivotan ihmiset tervetulleiksi lepäämään tarinassa, olemaan hetken ihan hiljaa, suorittamatta. 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Anna-Maria

  1. Hienoa Ansku.. On kivaa tuntea sinua edes vähän. Toivon pääseväni kuulemaan Elinan surmarunoa kesällä. T.tutta tuohesmaa-riikonen

    • Moi, Tutta!

      Olipa kiva saada viesti, olet muuten ensimmäinen tänne sivuilleni kommentoinut! Esitän Elinan surmarunoa tulevana kesänä Turun keskiaikaisilla markkinoilla 27.-28.6. sekä Rääkkylässä Kihaus Festivaaleilla 4.7. Toivottavasti ehdit kuuntelemaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s